Gjallarhorn

Gjallarhorn

Hedendaags Asatru en Noords heidendom

Activiteiten

Wij streven ernaar om iedere maand een activiteit te organiseren waar iedereen van de groep aan deel kan nemen. Daarnaast organiseren en vieren we ieder seizoen een blot samen met vereniging de Negen Werelden.

Voorbeelden van activiteiten die regelmatig en onregelmatig worden georganiseerd of hebben plaatsgevonden:

Wilde Wandelingen
Wandelingen door de bossen en de heide om natuur, hunebedden, grafheuvels en krachtplaatsen op te zoeken en te beleven. Vaak doen wij daar een heildronk ter ere van de goden, landgeesten en alle andere aanwezigen.
Runen Reis
Een twee-wekelijkse bijeenkomst met enkele mensen om de runen spiritueel beter te leren kennen voor zelfinzicht, divinatie, magie en inspiratie.
Seidr & Sjamanisme
Het werken met rituelen, trance en energie samen met goden en de onstoffelijke wereld word door enkelen individueel gedaan. Het uitwisselen van idee├źn en ervaringen helpt in persoonlijke groei.
Historisch Hysterisch
Het bezoeken van een museum of een andere bijzondere plaats die ons meer verteld over het voor-christelijke leven in oudere tijden. Als moderne heidenen leven wij in het hier-en-nu, en door het kennen van onze geschiedenis vervolgen we de voetsporen van onze voorouders.
Publieke Pubmeet
Open meetings in een cafe om nieuwe mensen te ontmoeten en voor de gezelligheid. Tijdens de Corona crisis was er maandelijks een online pubmeet (met eigen drank) in een video chatroom.